sadsad x
asdasd

Mutfak Eşyalarında Altın Kaplama Nasıl Yapılır?

07 Kasım 2020
Mutfak Eşyalarında Altın Kaplama Nasıl Yapılır?

Altın kaplama kolay bir tekniktir, ancak işleme başlamadan önce kaplamanın en iyi kaplama sonuçları için en iyi uygulamaları takip ettiğinden emin olmak gerekir.

 

Altın Kaplama Aşamaları

Diğer eşyalarda olduğu gibi mutfak eşyalarında da altın kaplama aşağıdaki gibi yapılır.

 

Yüzeyi Hazırlama: Kaplama yapılacak metalin yüzeyi çok temiz olmalı, bu nedenle yağ veya kir çıkarılmalı ve parça parlatılmalıdır. Yüzey hazırlığı sıyırma, cilalama, kum püskürtme, yuvarlama, vb. İçerebilir. Çözücülerin, aşındırıcı malzemelerin, alkali temizleyicilerin, asitle dağlama, su veya bunların bir kombinasyonunun kullanılması kullanılabilir. Tipik temizleme yöntemleri arasında asitli veya asitsiz ultrasonik banyo ve yüksek devirli bir freze cilası yer alır.

 

Temizleme: Yüzey hazırlandıktan ve görsel bir inceleme yapıldıktan sonra genellikle elektro temizleme, ultrasonik temizleme veya buharlama yapılır. Metalin yağ ve kir içermediğinden emin olmak için bu ikinci, daha derin temizlik adımı takip edilmelidir, bu da üstün kaplama sonuçları elde edilmesine yardımcı olur. Buharla temizleme, cilalama aşaması sırasında tutunmayı başaran kalan yağları püskürtür.

 

Durulama: Mutfak eşyası iyice durulanır.

 

Grev: Kaplama ile altta yatan yüzey arasındaki bağlanmayı iyileştirmek için, ara sıra aralarına bir tampon tabakası uygulanmalıdır. Kostüm takılarında ana metal, tankları içlerindeki altınla kirletebilir, bu nedenle altın kaplamadan önce farklı bir metal kaplanır.

Ek olarak, bu adım, bakır gibi baz metalin, kaplamadan sonra kararma noktaları oluşturmak için altın tabakanın dışına atomik olarak göç ettiği bilindiğinde kullanılır. Bu vuruş adımı, reaktif ana metal ile kaplanmış metal arasında bir bariyer oluşturur. Bu, parlak altın kaplamanın ömrünü uzatır.

Baz Kat: Altının altında bir taban kaplama kullanılıyorsa, bu genellikle nikeldir.Belirli bir parça üzerinde birçok kaplama katmanı yapılabilir. Örneğin, altın kaplamalı bir gümüş eşya, genellikle üzerine bakır, nikel ve altın katmanları biriktirilmiş gümüş bir substrattır.

 

Son Kaplama: Zaman, sıcaklık ve voltaj dikkatlice kontrol edilerek parça, yüzeyde görünecek altın iyonlarını veya son metali çekmek için kaplama çözeltisine batırılır. Farklı metaller, farklı voltaj ve sıcaklıklar gerektirir. Bu aşamadan sonra eşya son kez durulanır ve artık mutfaklara girmeye hazır hale getirilir.

 

Altın kaplama eşyalar son zamanların en sık tercih edilen mutfak eşyalarındandır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.